Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Τέλος ο Ρεχάγκελ. Φαβορί ο Σάντος

Χωρίς τον Οτο Ρεχάγκελ θα πορευτεί η Εθνική στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, καθώς ο 72χρονος γερμανός τεχνικός αποφάσισε να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Ο "Ρέχακλες" μίλησε στους διεθνείς την Τετάρτη (23/6) και τους ανακοίνωσε την απόφασή του, ευχαριστώντας τους για τη συνεργασία που είχαν τα τελευταία 9 χρόνια.
Παράλληλα ενημέρωσε και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, για το ζήτημα και πλέον αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του Ρεχάγκελ στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής, φαβορί θα πρέπει να θεωρείται ο μέχρι πρότινος προπονητής του ΠΑΟΚ, Φερνάντο Σάντος.

Ο Οτο Ρεχάγκελ ανέλαβε την Εθνική μας ομάδα το καλοκαίρι του 2001 και εξελίχθηκε σε εθνικό ήρωα, οδηγώντας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην κορυφαία στιγμή της ιστορίας του: στην κατάκτηση του Euro 2004 στην Πορτογαλία.
Ακολούθησε ο αποκλεισμός στην προκριματική φάση του Μουντιάλ του 2006, αλλά στη συνέχεια υπήρξαν δύο ακόμα προκρίσεις σε μεγάλα τουρνουά. Το Euro 2008 στην Ελβετία και την Αυστρία, και το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική.
Στα συνολικά 106 παιχνίδια που κάθισε στον πάγκο της Εθνικής, ο Ρεχάγκελ μέτρησε 53 νίκες, 23 ισοπαλίες και 30 ήττες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=67775#ixzz0rg2gwXMI